per en 28 Agost 2013
1,447 Vistes

El concepte social de solidaritat ha anat evolucionant al llarg del temps, passant d'acollir, implícitament o explícita, la idea de caritat (d'almoina) a incloure el concepte de justícia.  O això és el que caldria esperar, si més no.

Però es veu que hi ha gent que, des de la distància dels palaus, encara creu en aquesta idea rància de la caritat que neteja males consciències, com s'ha encarregat de recordar-nos la reina d'Espanya, amb la seva proposta que els aliments peridors dels creuers que arriben a Palma vagin al banc dels aliments.

Doncs miri, no.  No es tracta d'això.  Si realment es vol ajudar a omplir els bancs dels aliments, calen aliments, els que ells demanen (només els seus responsables saben què cal i com distribuir-ho), o diners, però no qualsevol aliment peridor que sobra i que, de passada, així es substitueix per un de més fresc.  Però és clar, això ja és més complicat, oi?

Justícia, majestat, justícia per a aquells súbdits seus que no tenen garantit ni el més bàsic dels drets: el menjar,  i no almoines, ni que vinguin dels creures, o dels palaus; d'allà on s'oblida que tradicionalment, al nostre país, les sobres de menjar es donaven als porcs (i així s'aprofitaven i s'estalviava en pinsos).

Ja n'hi ha prou de voler rentar consciències amb un concepte de justícia social tan antic com determinades institucions.

Publicat a: Actualitat
Sigues el primer a qui li agrada això.
miquel pubill
que s´ho foti ella...
29 Agost 2013