marcus
per en 5 Agost 2013
483 Vistes

Doncs això és el que em passa quan tinc el violí en blanc i ja el puc montar per sentir com sona.

Una part de mi em diu que no el monti encara i el vernissi primer perquè, d'aquesta manera no hauré de refer els forats de la boluta a on aniran les clavilles els quals s'ompliran de vernís si el monto primer i, l'altra part, la demoníaca m'empeny a montar-lo.....sempre guanya el dimoni.

Abans però necessitaré clavilles per 1/2 (que no tinc) però esmolades una mica més primes perquè després , quan hagi acabat d'envernissar, no em quedin els forats massa grans quan els hi passi l'escariador per treure el vernis que m'ha quedat a dins

Es presenta un dilema doncs. He de fer jo les clavilles, però com? doncs recuperant la paciència que fa uns moments havia perdut!

A fer clavilles. Per fer-les m'hauré de fer una maquineta de fer punta amb un forat meś petit que la maquineta de fer punta per les clavilles dels violins normals (que em vaig fer jo en el seu dia)

 

Agafo un troç de boix que tenia per casa per picar anous i li faig un forat

 

Amb l'escariador faig el forat cònic

A llimar com un boig una estona fins a arribar a la tangent del forat, i que quedi en linia recta amb la inclinació que li dona el fet de ser cònic.

Habemus clavillam!

He sacrificat tres clavilles que tenia una mica esguerrades per una calaixet però m'en falta una quarta que faré de forma manual i completament ràpida, després ho veureu.

Però amb les clavilles no n'hi ha prou, necessito el batedor i la celleta superior (les cordes les vaig comprar ja), doncs a fer anar el bíceps una estona més:

L'adapto ja de forma que l'alçada de les cordes ja suigui la correcta ja que ara ja tinc el pont petit (amb el que vaig fer les probes d'inclinació de la boluta era un pont per violí 4/4

El remato amb la gubia i a còrrer

 

 

No tinc fotos de tot el procés però lo únic que cal que digui és que al final ho vaig aconseguir i el resultat, per esperpèntic que sembli, és aquest

Podeu observar el resultat de la clavilla de la corda de sol, tota una obra d'art

Publicat a: Arts