Ness
per en 1 Agost 2013
919 Vistes

Felix Mendelssohn-Bartoldi. Músic del Romanticisme alemany. El seu pare el feu batejar car eren d'una família d'ascendència jueva. L'avi era l'importantíssim filòsof Moisès Mendelssohn.

Ell va morir d'esgotament i de pena per la pèrdua de la seva germana Fanny el qual estaven molt units.

Les seves simfonies es basen amb motius característics de llocs on va visitar: Escocesa, Italiana i on va saber captar a través de la música els aires d'aquelles contrades. Amb la simfonia italiana, el quart moviment és una Tarantel·la; en l'escocesa, surten diferents motius mítics, cançons, etc.; o simplement simbòlics com la Simfonia "La Reforma·", que ja en vaig parlar a Catarsi Musical, apareix un Coral a la manera de Bach i el famós Amén de Dresden.

Se sol dir de totes les simfonies de Mendelssohn que la corda fregada, és a dir, violins, violes, violoncels i contrabaixos n'hi ha per donar i vendre, però en aquesta interpretació de les Hèbrides o la Gruta de Fingal que en fa Emmanuel Krivine amb la Philharmonia de Luxemburg, m'ha sorprès enormement perquè el vent té el seu paper, fins i tot hi ha un solo dels dos CLARINETS. És molt equilibrada.

[https://www.youtube.com/watch?v=HRlfuhsj2HM]

Publicat a: Música
Sigues el primer a qui li agrada això.
Ness
igual que els castellans
9 Agost 2013
miquel pubill
en aquest aspecte,clavadets
9 Agost 2013
Ness
sí...
9 Agost 2013
miquel pubill
ELS DE FLOG NO VAN ESBORRAR EL MEU ANTIC BLOG HI ARA HI HAN DOS SOM-HI TOTS.SI EL VULL ESBORRAR,CAL PAGAR
9 Agost 2013