miquel pubill
per en 31 Juliol 2013
647 Vistes

Mirant la quantitat de gent que omple la platja,em ve a la memòria un record llunyà molt diferent del que ara contemplo;veig molts infants jugant a la sorra,els pares fent castells i les mares estirades damunt la tovallola però amb un ull obert vigilant la canalla;desprès,tots a la dutxa i molts es menjaràn un gelat tot passejant.

Quan jo era petit,les vacances d´una gran,molt gran majoria,es resumia estar-se els homes una setmana al balcó de casa amb el mallot  blanc mirant al carrer...(parlo dels anys quaranta),les dones com sempre:comprar,la cuina i les feines de casa.Els homes no feien res a casa,ells anaven a treballar.

A la platja,hi anàvem com a molt un parell de cops a l´any,carregats amb el dinar dins el cistell i si l´aigua no era molt freda a remullar-nos una mica,pocs sabien nedar.Després a dinar per terra;la truita de patates amb una mica de sorra i la gasosa fresca comprada al "xiringuitu",i cap a casa acalorants dins el tramvia replé de gent que tenia feina per aconseguir el billet,per no pagar la multa al "revisor" que s´emprenyava si algú no l´entenia hi cridava:"joer etoy hablando en ezpañó".

Aixi eren les vacances de molta gent pels anys quaranta.

Publicat a: Cultura
Ness
VE, toVallola, desprÉs, menjarAn, passeGen, rEs, anÀvem, remUllar-nos, nEdar, traMvia, erEn, Molt interessant. Sembla una fotografia de color sèpia el que ens acabes d'explicar.
31 Juliol 2013