marcus
per en 26 Juliol 2013
505 Vistes

Una vegada tinc a tota la familia, és el moment de que quedi unida.

Enganxo el fons primer (que és el cantó pel qual vaig enganxar els contraros)

PEr fer-ho faré servir cola calenta, el motiu és que era la cola que hi havia a l'època d'stradivari & company i que permet desensamblar el violí per si se li ha de fer alguna reparació. Ńomés aplicant aigua molt calenta i paciència podriem desmontar un dels plats d'un instrument montat.

Foto de la familia:

Aquesta cola està feta de colàgen , barrejada amb aigua calenta es desfà i al bany maria es barreja i disol pefectament a l'aigua i queda líquida per poderse aplicar.

Li poso una quantitat d'aigua a ull, procurant que tapi una mica la superfície deixada pels granulets de cola, ara l'he de deixar esperar uns 15min. i anar remenant perquè té tendència a fer grumolls.

Mentre reposa preparo els sargentets que faré servir per apretar la tapa per tenir-los apunt i poder fer-los servir ràpidament, ja que la cola calenta es refreda de seguida i hi ha vegades que, com t'entretinguis una mica, se t'ha assecat .

Aquestst sargentets els vaig fer quan vaig construir el 1eviolí

Aquí l'exèrcit apunt per atacar

JA tinc barrejats els granets de cola amb l'aigua i poso la mescla al bany maria

Així queda d'espessa

finalment i, amb l'ajuda dels foradets que vaig fer els primers dies als plats, aplico la cola i apreto ben fort!

Publicat a: Arts
Ness
ets un crack! I això ho fas tu?
26 Juliol 2013
miquel pubill
sonarà de meravella
26 Juliol 2013
marcus
Ostres, em fareu posar vermell... :-) De la part de fusta la faig tota jo partint de taulons excepte el batedor, que és de banús i fa de molt mal treballar, no perquè sigui difícil de treballar sinò perquè ho embruta tot!! i costa molt de marzar, tot que a negre!, Tampoc faig les clavilles perquè no... Veure més
27 Juliol 2013