David Cuenca Ros
per en 22 Juliol 2013
850 Vistes

Una vegada més, com a bisbalenc em sento molt orgullós del que hem viscut aquest cap de setmana amb la Fira del Circ al Carrer de la Bisbal. Una organització impecable, amable i servicial; i una vila que acull amable i agraïda una riuada de visitants. Un públic exigent, que no aplaudeix qualsevol cosa, però que al mateix temps és molt comprensiu i encoratjador quan algun artista comet una petita errada. Uns artistes implicats, fins al punt d'actuar en situacions de risc com la pluja de dissabte. Només es poden dir coses bones. Quan arriben aquestes dates, l'única cosa que has de fer és programar què vols veure i disposar-te a gaudir.

Aquesta ha estat una edició complicada, a causa de la crisi econòmica, de la pujada de l'IVA i, a sobre, de la pluja. Però, com es diu en aquests casos, sembla que la fira té una mala salut de ferro, i per molts anys. Res no sembla poder-la aturar, perquè els organitzadors hi treballen de manera infatigable i perquè la gent se l'ha fet seva. Tot i així, cal no abaixar la guàrdia, ajudar-los en el que faci falta, comprar tantes samarretes com calgui, no fallar en els espectacles de pagament... L'espectacle ha de continuar, perquè val la pena.

Tot i les dificultats, el balanç artístic ha tornat a ser molt positiu. La inauguració (Cia. Ytuquepintas) va ser un plaer per a la vista, i la cloenda (Cia. "EIA") va tornar a ser espectacular. Entremig, espectacles de nivell, com el d'Andy Snatch i el de Los Kikoles. Però, per damunt de tot, la nit memorable que va oferir el Circo Pitanga, amb un espectacle deliciós, poètic, màgic.

Només un petit retret es pot fer a alguns dels nostres conciutadans o visitants: la manera amb què alguns es colen de manera descarada i totalment irrespectuosa amb qui ha fet cua per agafar un bon lloc a l'espectacle de cloenda. Passa cada any, i fa ràbia pel que té d'incívic més que no pas per la gravetat del fet en si. En parlàvem entre els que sí que fèiem cua escrupolosament, i algú va tenir una idea interessant: es podria evitar si es limités l'amplada de la cua amb tanques en ziga-zaga, com es fa per exemple quan hi ha festes al pavelló. Però vaja, és un aspecte insignificant. Té tan poca importància, que fins i tot deixo anar una proposta que em comentava un amic: que apugin el preu dels espectacles de pagament fins als 5 euros (ara costen 4'5 euros). Ho pagarem de gust, perquè s'ho mereixen i perquè no ens podem deixar perdre un esdeveniment tan meravellós per a la nostra ciutat. Llarga vida a la Fira del Circ de la Bisbal!

Publicat a: Oci
Sigues el primer a qui li agrada això.
David Cuenca Ros
Nou article
3 Agost 2013