per en 20 Juliol 2013
1,240 Vistes

Ara sí que ja no tinc cap dubte que el sistema educatiu que vaig seguir (o patir) va deixar-me unes llacunes formatives molt més profundes que no em pensava.  Concretament, una inconsistencia de les meves habilitats pel que fa a comprensió lectora molt greu.

Que com me n'he adonat?  doncs simplement llegint la mare de tots els textos escrits, la gran font de sapiència i referent intel.lectual (o almenys això sembla).  Parlo de la Constitución Española tal com apareix publicada per la Moncloa.  Llegeixo:  article 127.1. " Los Jueces y Magistrados, así como los Fiscales, mientras se hallen en activo, no podrán desempeñar otros cargos públicos, ni pertenecer a partidos políticos o sindicatos.".  Sembla prou clar, oi?  doncs no.  Em sembla que teniu el mateix problema de comprensió lectora que jo.

Que no tenim cap problema?  Doncs expliqueu-me com un magistrat (i més encara, del Tribunal Constitucional) pot, alhora, pagar quotes de militància en un determinat partit polític i exercir com a magistrat sense contravenir l'article 127.1 que suposadament ha de defensar.  Serà que pagar quotes no suposa pertànyer a un partit.

Així funcionen a Espanya.  Aplicant estríctament (o maquiavèlicament) la lletra de les lleis, si es tracta de Catalunya, i fent la vista grossa o fent-ne una lectura tan flexible que sembla més aviat del tot desenfocada, en altres ocasions.

Què en sabem, nosaltres, pobres mortals, de com es llegeix la Constitució.  Veieu com té raó el ministre del ram i tenim una instrucció bàsica de pena?

Publicat a: Actualitat
Sigues el primer a qui li agrada això.