Marcel
per en 8 Juliol 2013
818 Vistes

http://www.youtube.com/watch?v=kTnZ4ValhGo

http://www.youtube.com/watch?v=kTnZ4ValhGo

Estelades al Tour

Les seccions d’Osona, el Ripollès i el Lluçanès de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) van desplaçar-se el passat dissabte 6 de juliol a la vuitena etapa del Tour de França. L’etapa, que transcorria entre Castres i Ax 3 Domaines era la primera de muntanya d’aquesta edició i va servir perquè Chris Froome, màxim favorit per emportar-se la ronda francesa, aconseguís el mallot groc de líder.

La iniciativa sorgida de l’ANC pretenia internacionalitzar el procés d’independència de Catalunya. Per això, l’expedició procedent d'Osona i el Ripollès, un cop arribada a Acs, va desplegar diverses pancartes en anglès i francès. A més, també es van repartir fulls informatius entre els espectadors per tal de difondre el procés en que es troba immers el nostre país.

A partir d’aquí, els integrants de l’expedició es van dispersar: alguns van optar per quedar-se a Acs mateix, mentre que els altres van decidir pujar a peu les dures rampes de l’últim port de l’etapa. El magnífic ambient que es respirava entre els espectadors, l’espectacular caravana publicitària i finalment el pas dels ciclistes va estar envoltat en tot moment pels colors llampants de les estelades.La iniciativa impulsada des de l’ANC va superar totes les expectatives. La retransmissió televisiva ho va corroborar: les banderes estelades no deixaven d’aparèixer a la pantalla, ja no només durant l’ascensió a Ax 3 Domaines, sinó també durant l’ascensió al port precedent, Palhèras.

Des de l’ANC es continuaran fent accions i campanyes tant per internacionalitzar el procés d’independència de Catalunya com per ampliar la majoria social favorable a la independència a través del món de l’esport.

 

font:  www.naciodigital.cat

Publicat a: Religió