per en 12 Juny 2013
1,417 Vistes

"El nacionalisme, com a expressió fidel de la raça, com a obra inexorable de la naturalesa, arribarà al triomf definitiu.”

Nosaltres que seguim les paraules de Daniel Cardona; que confiem en la força del nacionalisme per vèncer qualsevol obstacle; nosaltres que creiem en l’amor a la Pàtria i en la necessitat de dignificar-la, no entenem perquè el triomf definitiu del que ell parlava, no arriba mai. 

És que potser el nostre anhel de llibertat no està rublert de nacionalisme?  És que potser en el camí cap a la independència hem perdut l’amor a Catalunya? Els ciments tous de l’economia, damunt els quals hem alçat el nostre somni independentista no aguantaran el pes del procés; no, sinó els enfortim amb la pedra picada del catalanisme intransigent, del catalanisme radical… 

Sense patriotisme no hi haurà llibertat; les raons econòmiques o socials no són suficients per empènyer els homes al triomf definitiu, cal alguna cosa més. Calen els sentiments, els ideals, el valor, el sentit de l’ofensa, la fe en la victòria; cal estimar la Pàtria, sentir-ne el dolor… només així, els nostres cossos embadocats en el servilisme s’alçaran furiosos contra els enemics de Catalunya; només així, serà possible el triomf definitiu que Cardona somniava.  Que nosaltres somniem avui.

No és lícit amagar els nostres sentiments, les nostres aspiracions,… només per no ofendre o provocar els no-catalans que viuen a casa nostra.  No hem de renunciar als valors patriòtics dels nostres avantpassats només per engruixir les files dels que votaran sí en aquest referèndum; no seria just.  Catalunya es mereix que siguem catalans, que continuem sentint orgull de ser-ne,…  que cap objectiu, per més engrescador o lloable que sigui, ens allunyi mai del nacionalisme!    El nacionalisme és l’expressió  fidel dels catalans, l’obra inexorable de la naturalesa, si ell no triomfa, no triomfarà cap anhel d’ independència.

La llibertat serà obra del nacionalisme, no d’unes monedes.

Publicat a: Política
Sigues el primer a qui li agrada això.