Marcel
per en 19 Maig 2013
937 Vistes

Que passa amb CONVERGÈNCIA DEMOCRÀTICA de la FRANJA?

Algú en sap alguna cosa? Aquests dies amb tota la polèmica que hi ha hagut amb la Llengua Catalana a l'Aragó he entret de forma recurrent a la web del partit però no mostra senyals d'activitat des de fa 2 anys. Cap comunicat, ni cap rastre d'activitat d'aquest partit ni en moments tant importants com aquests. Sembla com si ja no existís CDF. La Web encara està en funcionament i hi ha algun grup al facebook però sembla que tot està congelat. En sabeu alguna cosa?

Es important que a cada territori dels Païssos Catalans hi hagi partits autòctons i no dependents de Madrid per defensar els propis interessos i la nostra llengua i cultura dels atacs espanyolistes i CDF podria esdevenir aquest partit a la Franja però des de fa 2 anys no dóna senyals de vida.


Al Principat de Catalunya hi ha partits com CiU, ERC, CUP, SI, RCat...  Al País Valencià hi ha Coalició Compromís, ERPV, UxV... A les Illes Baleras hi ha el PSM ( ara es diu MÉS), Esquerra, El PI... A la Catalunya Nord hi ha Unitat Catalana, CDC, ERC... I a la Franja com es que no s'organitza políticament la gent?

Convergència Democràtica de la Franja (CDF) és un partit polític de la Franja que va nèixer l'any 2009.

CDF va crear-se a partir d'Alternativa Cívica (AlCivi), formació política local de Fraga, que es va presentar a les últimas eleccions locals de 2007 .  Va nèixer amb el suport i l'apadrinament de Convergència Democràtica de Catalunya, tot i que ambdues formacions romandran independents l'una de l'altra

Els objectius del partit són defensar la Llengua Catalana , i potenciar l'economia, els serveis socials i les infraestructures dels ciutadans de les comarques de la Franja.

Marta Canales, secretaria general adjunta de CDF, formà part de la llista de CDC a les eleccions al Parlament Europeu de 2009.

A les eleccions locals de 2011 CDF aconseguí quatre regidors, tots ells al Pont de Muntanyana, localitat que governaran amb majoria absoluta. En aquelles mateixes eleccions va aconseguir el 7,8% de los vots Areny de Noguera, el 16% en Sopeira, el 2,29% en Benavarri i el 3,28% a Fraga.

Font:

http://www.cdfranja.cat/

http://ca.wikipedia.org/wiki/Converg%C3%A8ncia_Democr%C3%A0tica_de_la_Franja

Publicat a: Religió
Sigues el primer a qui li agrada això.
Ness
desconec el tema, ho sento
19 Maig 2013
Modest
¿¿¿¡¡¡!!!???
19 Maig 2013
Marcel
hahah cada dia s'aprèn quelcom no!? serra_catalana73 i MODESTERESA gràcies per l'interès. He investigat més i he descobert que CDF si que existeix encara i que sembla que treballa a nivell local com a mínim fins a l'any 2012 que és la última notícia que he trobat sobre CDF "Alcaldes de la Franja pla... Veure més
20 Maig 2013