Marcel
per en 7 d'Abril 2013
1,085 Vistes

A la pregunta què prefereixes Monarquia o República? La resposta per part meva està clara, República però dels Països Catalans, i si no pot ser perquè a València i les Illes Balears no volen, doncs República Catalana.

Crec que la República és un sistema polític més just i democràtic, en el qual no hi subdits ni vassalls, en teoria, tots som realment igual davant la llei però dic en la teoria ja que tampoc s'ha de mitificar la República com a sistema de govern i només cal estudiar la història de la República espanyola per veure com el nacionalisme espanyol, el centralisme i l'esperit Pan-Castellanista i dominador s'adapta tant a dictadures, monarquies o repúbliques amb dues frases dels dos últims presidents de la II República espanyola quedarà clar com el nostre problema no és República vs Monarquia sinó Catalunya vs Castella-Espanya.

“Una persona de mi conocimiento asegura que es una ley de la historia de España la necesidad de bombardear Barcelona cada cincuenta años. El sistema de Felipe V era injusto y duro, pero sólido y cómodo. Ha durado para dos siglos”

Manuel Azaña Díaz, President de l'espanya republicana.

"No estoy haciendo la guerra contra Franco para que nos retoñe en Barcelona un separatismo estúpido y pueblerino (...) No hay más que una nación: ¡ España ! (...) Antes de consentir campañas nacionalistas que nos lleven a desmembraciones que de ningún modo admito, cedería el paso a Franco sin otra condición que la que se desprendiese de alemanes e italianos"

Juan Negrín. Cap del govern de la República espanyola.

I aquests dos eren dels progressistes d'espanya un era d'Izquierda Republicana i l'altre del PSOE, no volgueu saber que pensaven els que no eren "progres".

Si la República espanyola va concedir un estatut d'autonomia a Catalunya era perquè aquí era on hi havia més republicans i la República espanyola, dèbil com era, i, constantment atacada per serctors monàrquics i reaccionaris necessitava el suport de Catalunya per a sobreviure.
http://www.vilaweb.cat/cartes_creuades/4102264/compte-republica.html compte amb la República.
"Alerta, que el 1931 ja ens van ensarronar convencent el president Macià que renunciàs a la independència, ja proclamada, en favor d'una república espanyola, i federal, que seria diferent. Però que sols va trigar mesos a ser igual i anys a deixar pas al pitjor. Aleshores vam perdre la millor oportunitat que havíem tingut fins avui.

Espere per això que aquesta vegada serem més llestos i no ens dedicarem a mirar de salvar-los a ells en compte de pensar primer i abans en nosaltres. República? Sí, aquí, allà i a tot arreu. Però cadascú en la seua. Solidaris però lliures. Lliures per fi."  Vicent Partal
 

Publicat a: Religió
Sigues el primer a qui li agrada això.
Ness
espanya m'importa un rave. amb una cosa i una altra, són igual d'anticatalans. com diu el Miquel, república independent de Catalunya!
7 d'Abril 2013
Modest
Cal veura que passa.
9 d'Abril 2013