Bryan Richart
per en 17 Juny 2010
1,254 Vistes

 

De tots és ben sabut que amb la crisi econòmica la compra de productes amb marca blanca ha augmentat de forma accelerada. Durant anys algunes companyies minoristes a gran escala (carrefour, mercadona, consum, etc) han creat les seues marques blanques i sempre s'ha parlat de que eren de qualitat, sobretot en veure certs productes on en la etiqueta podies veure la marca líder del sector del producte. I clar, amb aquesta idea en gran part dels consumidors, i amb l'escassesa econòmica l'ús d'aquests producte ha començat a creixer  de forma imparable.

 

I clar, la resposta de les grans marques líders no va tardar en fer-se visible, amb eslogans com NO FABRICA PARA OTRAS MARCAS, o agrupacions de marques com el VALOR SEGURO. Tot seguint les normes normals del màrqueting, oferir valors afegits al producte per a crear fidelitat, i alhora així permetre't una major franja de benefici, ja que poden permetre's un preu major. Valors que començaren en qualitat, fiabilitat, millors prestacions, però que amb la competència ha passat a afegir altres valors, i sentiments, llibertat (Harley Davidson), exclusivitat (Aston Martin), maduresa, passió, aventura, naturalitat (trina), tradició...

 

Bé ara ha arribat LA CAMPANYA, el màrqueting antimàrqueting, la campanya que es burla del màrqueting actual, i les seues tècniques per a crear fidelitat, per acabant recordant-nos que nosaltres no comprem sentiments, sinó productes, i que ya hi ha prou de tantes tonteries (espere que no, m'encanta el màrqueting). De quina parle, de la contracampanya de la marca blanca de Carrefour, Carrefour discount. Perquè clar amb l'augment de vendes de marca blanca, ha crescut el marge de benefici dels minoristes també, i clar necessiten seguir amb aquesta tònica. I ho fa d'una gran manera, còmica, divertida, i gastant un gran sentiment sarcàstic en els seus anuncis. Mireu-ho vosaltres.

 

https://www.youtube.com/watch?v=BT6EuHPQi6I

 

La solució per als productor per on pot passar? Doncs poden haver moltes opcions, però estic segur que la millor opció podria ser una extensió de negoci, i fer com han fet els minoristes, però a l'inrevés, creant els seus propis centres minoristes de venda als clients. Les connexions entre les grans empreses ja existeixen, perquè no? Ja hi han altres mostres, com son els concessionaris de cotxes, o els nous bars heineken que és poden trobar a algunes grans capitals i aeroports.

 

De com aniran les coses ja es veurà, però segur que és bonic de veure com aquests dos companys de viatge per enveja poden acabar fent una guerra comercial, que depenent de com s'esdevinga pot arribar a ser positiva per als clients, i per tant per al poble.

Sigues el primer a qui li agrada això.
Daniel OG
Llig les indicacions; els vídeos de youtube es posen amb l'etiqueta [youtube], i entre mig la ID del vídeo. En el teu cas, [youtube]BT6EuHPQi6I[/youtube]
17 Juny 2010
Bryan Richart
Gràcies, estava peleant a veure, com ho feia...
17 Juny 2010