Kuquet De Llum
per en 30 Gener 2013
1,571 Vistes

 

 

Formatge d'ametlles

 

Si nens com ho llegiu, formatge d'ametlles sense llet ni cap tipus de proteïna animal, és a dir, lliure de grasses, lleugeret, lleugeret, ens em podem cruspir un kilo sense distreure'ns en un pica pica :D . Menjat així, en grans quantitats, entengueu que acaba fen pes :) així que vigileu les quantitats ingerides després de cuinar cosetes tant bones.

Anem a fer una recepta de formatge d'ametlles molt bàsica que hom podrà tunejar a gust i plaer i així aconseguir diferents gustos i textures, aprofitant les ja arxiconegudes bones propietats de les ametlles i les algues agar-agar.


 

Ingredients:

2 tasses d'ametlles crues pelades

1 litre de llet de civada (o soja, o aigua)

1/4 L. aigua

5 cullerades d'algues agar en flocs

1 1/2 cullerada de sal

1 cullereta de pebre blanc

1 cullerada de ceba en pols

1/2 cullerada d'all en pols

4 cullerades de llevat de cervesa en flocs

  •  
    1/2 cullereta de Pebre vermell i 1/2 de cúrcuma si es vol picant i groc.

Com ho preparem?

  1. Les ametlles han d'haver estat en remull durant 8 hores en aigua a temperatura ambient o en aigua calenta durant 1 hora si fa o no fa.

  2. Filtrar l'aigua, llençar, i triturar les ametlles juntament amb la llet de civada, els condiments i l'agar-agar

  3. Posar en una olla i fer bullir remenant constantment amb una cullera de fusta, baixar el foc a mínim i cuinar 3 a 5 minuts més, fins a estar segurs que les algues s'han dissolt correctament.

  4. Olia un motlle de plàstic i afegir la barreja, deixar refredar almenys 3 o més hores, millor si tota la nit.

  5. Es pot oliar el motlle amb oli primer i després amb alguna espècia a elecció com alfàbrega seca, orenga, pebre vermell, també afegir olives, tomàquet sec...


 

  • Consell: el millor és ser originals i creatius, si no t'agrada un ingredient o no et va bé o no el tens a mà, fem servir la imaginació!!

 


 

Publicat a: Arts
Sigues el primer a qui li agrada això.
Kuquet De Llum
Rico, rico, oiga! ^
30 Gener 2013