clockwork
per en 26 Novembre 2012
1,440 Vistes

Just acabats els resultats electorals se m'acudeixen diverses opinions i conlusions:

1) Les retallades NO agraden. Tot i el gran discurs de messies de CiU, el poble no oblida el que ha fet durant aquests dos anys. Així doncs han patit el càstig, el pitjor resultat de CiU de la història tot i refugiar-se en l'independentisme. 

2) Augment de la participació. Participació històrica a Catalunya amb gairebé el 70% de catalans i catalanes que han anat a les urnes a dir la seva. Hem de seguir així, cada vot i opinió és necesària. 

3) Esquerra catalana totalment dividida. ERC, CUP, ICV i si m'apureu, PSC. 4 partits dins al parlament que es denominen d'esquerra (amb les seves variants de "centre" o "d'extrema") i que pràcticament no es poden ni veure. Si a Euskal Herria han pogut, nosaltres també hauriem de poder, però mentre els partits d'esquerres clàssics com ERC segueixin tirant cap el centre, ho tenim cru. No veig un bon auguri, espero que el temps em demostri el contrari. 

4) Entrada de la CUP. L'anticapitalisme al parlament, fan falta persones que facin trontollar el sistema i que proposin alternatives viables i necesàries. 

5) La fallida de SI. A mi em queien bé però el Lopez Tena sembla que no ha agradat per la seva radicalitat a l'hora de parlar; sembla que els discursos "pàtria" ja no serveixen a la nostra nació. De tota manera una llàstima, s'han implicat en molts moviments i crec que s'ho havien guanyat molts més que altres que són allà des de fa temps i no fan res. 

6) Majoria sobiranista clara. És la bona notícia, la majoria de parlamentaris estàn a favor del dret a decidir i de l'autodeterminació de Catalunya. El problema serà a l'hora de posar-se d'acord, ja que les posicions polítiques de cadascun d'aquests partits és totalment diferent (inclús amb les esquerres com ja he dit). 

7) PSC, PP i C's. A Catalunya la mata una cosa, la manca d'esperit crític i comprensió de la realitat. Crec que molta gent vota alguns d'aquests tres partits per la manca de coneixements polítics que tenen. L'analfabetisme polític és molt greu, dir que "tots els polítics són iguals" és la mostra més clara d'ignorància. Si no deixem de ser-ho, mai serem lliures. 

8) Les dues Catalunyes. Com diu un bon amic meu, s'han mostrat la Catalunya conservadora espanyolista i la més independentista. 

9) El poble a favor de l'autodeterminació. No només cal pensar en els parlamentaris que han sortit si no també en els vots independentistes que no han entrat al Parlament, com els de Solidaritat o els de la CUP que no han esdevingut escó. Tota aquesta gent és la que votarà que si al referèndum. Encara som més del que sembla que som. Bona notícia. 

10) Anguinia. La incertesa al que passarà em provoca una angunia al cos que molesta. Les pròximes setmanes i mesos poden ser claus per el futur de Catalunya, espero que haguem escollit bé el nostre camí. 

Salut. 

Publicat a: Música
Sigues el primer a qui li agrada això.