Daniel OG
per en 28 D'octubre 2012
2,508 Vistes

Avui ha sortit a premsa la notícia de que un diari grec ha publicat una llista de grecs amb comptes bancaris a Suïssa i l'autor de la publicació ha estat detingut, la "Llista Lagarde" de grecs amb comptes a bancs suïssos que va ser entregada a Grècia pel govern francès perquè foren investigats per possible evasió fiscal (info: http://www.ara.cat/mon/europa/Detingut-periodista-despres-publicar-suposats_0_800320139.html).

Em pregunte quina és la base per a que a a una persona se li atribuisca ser defraudador fiscal pel simple motiu de tenir un compte bancari d'estalvis a Suïssa, i això equivalga a ser un delinquent o defraudador fiscal.

Qualsevol podria tenir una si hi va. No hi ha mínims a la majoria de bancs. A mi, per exemple, m'agafa a poc més de mitja hora.

Deixant de banda la qüestió de que existeixen opcions més "segures" i opaques que els comptes de Suïssa si vols defraudar a la teva hissenda corresponent, aquesta acusació em sembla una infàmia col·lectiva.

Cadascú decideix on guarda els seus diners, si sota del llit, a un banc ruinós del seu país, a Suïssa, a Russia o l'Atlàntida. Sovint un poc triar també qui traficarà o qui es quedarà amb els seus diners.

Un pot tenir els seus diners a Suïssa i ser més cumplidor que Ned Flanders amb Hissenda, mentre que de sobra són conseguts els professionals i empresaris que treballen amb diners negres en efectiu, a la vista de tothom.

Per cert, és molt possible, que tu també tingues un compte d'estalvis a Suissa o a suposats paradisos fiscals, si tens contractat valors de borsa, productes financers, assegurances mèdiques, assegurances, plans de pensions o segurs de vida, doncs la majoria la titularitat d'aquests productes, encara que siguen comercialitzats pels bancs d'aquí, la vertadera titularitat resideixen a aquests paisos. Això per no parlar de les participacions bancàries de CAM, Sabadell o Santander basades a la Illa de Man.

Publicat a: Personal
Sigues el primer a qui li agrada això.