Xavi
per en 12 D'octubre 2012
968 Vistes

Molta gent compara la relació de Catalunya amb Espanya com si fós un matrimoni. Jo no ho veig així.

En un matrimoni, tant l'home com la dona, haurien de tenir una relació d'iguals, tot i que de vegades no sigui així.

La relació Catalunya-Espanya no és ni molt menys d'aquesta manera.

Jo veig la relació més aviat com si Espanya fós el patriarca d'una gran familia. Aquesta familia, té disset germans, tots iguals, amb petites diferencies, però iguals. La base d'aquesta "familia" és: vosaltres fills, entregueu tot el sou al patriarca, el patriarca es quedara el que necessiti i us retornarà el que vulgui.

En un moment determinat, un dels fills (Catalunya), necessita cambiar de cotxe, ho comenta amb el patriarca i llavors ell, li suggereix que en comptes de comprar-se un utilitari, es compri un mini-bus, així si els seus germans el necessiten, doncs la "familia" ja tindrà ressolt el problema. El fill no ho veu clar, però necessita un mitjà de transport i com que hi ha bonança econòmica, doncs, mira, compra a crèdit el minibus.

Fins aquí tot són flors i violes.

Ara arriben els problemes.

Degut als excessos d'uns i altres (que per desgràcia de tot hi ha hagut), la bonança econòmica s'acaba i el fill ja no arriba a pagar el minibus, ni la gasolina ni l'assegurança.

Llavors demana ajut al patriarca, que li augmenti l'assignació per pagar les despeses, després de tot el fill no necessitava un minibus, amb utilitari ja en tenia prou.

El patriarca, li diu noi, fés-ho com vulguis, és el teu problema. Però tu cada mes entrega el teu sou a la "familia"

El fill, fa mans i mànigues però no arriba, i tot sopant demana ajut a la resta de la "familia"

El que escolta no li fa pas molta gràcia.

Els germans, en comptes d'oferir-hi ajuda, li diuen insolidaria, l'insulten, li anomenen el nom del porc. I així dia rera dia.

Arriba un dia que el fill coneix una xicota, i la presenta a la "familia". La xicota es diu "Nou Estat = Llibertat".

Clar, la "familia" de cap manera accepta aquesta relació i els menyspreus, insults es multipliquen, i ara fins i tot el patriarca l'insulta i el menysprea.

Només hi ha una solució, buscar un piset baratet, i anar a viure amb la seva xicota. Tindrà problemes al principi, no podra menjar pernil del car, possiblement menjaran fuet de Vic, que és més barat i també és boníssim.

En una familia normal, tindria l'ajut de tots per fer el trasllat de casa, però, aquí, i ara, senyores i senyors, ho haurem amb nocturnitat i sense ajut.

Però tenim un gran avantatge, els cossins i tiets (Europa) i resta de coneguts entenen la nostra situació i si bé no ens poden ajudar de primera mà, almenys quan tinguem el sopar anual amb tota la famila "mundial" ells ens hi convidaran i podrem seure a taula.


Visca Catalunya

Publicat a: Catalunya
Sigues el primer a qui li agrada això.
Xavi
Espero comentaris
12 D'octubre 2012