Pere
per en 22 Agost 2012
1,058 Vistes

Fa uns anys, en un curs d'estiu a El Escorial, hi vaig trobar una orxateria valenciana on hi vaig descobrir una combinació de beguda fresca que em va semblar exquisida: meitat orxata, meitat granissat de llimona.

Ahir em vaig retrobar amb aquesta beguda a una altra orxateria valenciana ubicada, curiosament, al carrer Escorial de Barcelona. Com si estiguessin units per una mena de vincle misteriós, l'Escorial i l'orxata barrejada amb granissat.

Ara ve la part que falta: com se'n diu, d'aquesta veguda. Allà on la vaig conèixer anys enrere, en deien un alcoià (bé, un "alcoyano", que allò era Castella). Però allà mateix hi vaig conèixer dos nois valencians que en deien, senzillament, un mig-mig. I resulta que a l'orxateria d'ahir ni una cosa ni l'altra, allà en deien un canari. Si algun dia em torna a venir de gust, com l'hauré de demanar?

Publicat a: Personal
Pere
Déu n'hi do, quina errada! Prova-la, sí, jo la trobo molt bona i refrescant.
23 Agost 2012