Ness
per en 10 Maig 2012
3,133 Vistes

Un estudi recent, publicat a “Proceedings of the National Academy of Sciences”, sobre el refredat comú podria ajudar a explicar per què l’estrès sembla desencadenar una resposta inflamatòria a moltes persones en debilitar el sistema immunitari. A la vegada, aquesta inflamació pot afavorir afeccions com malalties cardíaques, asma o esclerosi múltiple (Se sol indicar que quan la persona afectada d’Esclerosi Múltiple està refredada o té processos com la diarrea, els brots que li segueixen, brots de dolor o recaigudes, són més virulentes).

 Els investigadors van realitzar dos experiments de més de 300 persones; va preguntar-los sobre el nivell d’estrès psicològic tenien a la seva vida i, tot seguit van ser exposats al virus del refredat comú per veure si emmalaltien. Es va observar que aquells participants que tenien un nivell més alt d’estrès psicològic continuat eren els que menys podien reduir la resposta inflamatòria de l’organisme. És a dir, les persones amb més estrès també estaven exposades a contraure un refredat.

 La investigació ens dóna un exemple molt concret sobre com l’estrès crònic i els seus efectes sobre el sistema immunitari que poden afectar a la vida quotidiana. Tot i que l’estudi  va trobar relacions entre l’estrès psicològic crònic i la inflamació, no va provar cap causa-efecte.

 

 
 

 

Publicat a: Salut
Sigues el primer a qui li agrada això.
Ness
i jo que en tinc tant!!!! al metge, fent classe, quan viatjo...
11 Maig 2012
Ness
Molt a poc a poc. Li fa molt mal l'esquena. El nostre metge de capçalera presuposa que deu tenir una vèrtebra fisurada. Amb una RX no es podria veure perquè l'estèrnon la taparia. Potser una ressonània o un TAC però hi nha un inconvenient: no es pot estirar ni a una camilla ni a un llit. La mà del b... Veure més
13 Maig 2012
Pere
Doncs aquesta setmana és un no parar. Per sort no he agafat res, i el cap de setmana podré descansar tan com vulgui.
17 Maig 2012
Ness
Diuen que si de petit no has estat malalt de Varicel·la, de gran, adult, per un cop d'estrès, pots agafar una Herpes Zòster. El virus de la Varicel·la i de l'Herpes, ÉS EL MATEIX. Per tant, vigila. Fa 11 anys en vaig tenir una d'Herpes Zòster, pels nervis de final de CAP.
18 Maig 2012