ANCAPCAT
per en 8 Març 2012
1,923 Vistes

Avui sortirem de dubtes al llarg del matí. Finalment tindrem constància de quina serà la sentencia del TSJC, respecte el requeriment presentat sobre la prèvia sentencia del TS sobre la immersió lingüística del català. Tot això, gràcies a la demanda de tres famílies amb l'ajuda de l'organització estatista de Convivència Cívica Catalana. Aquestes tres famílies tenen tot el seu dret - segons la llei - a demanar-hi que els seus fills siguin educats en la llengua espanyola si així ho prefereixen. No existeix cap norma que ho impedeixi poder-ho fer. La casella per demanar-ho és BEN VISIBLE en el full d'inscripció escolar. A més d'estar-hi disponible via web en la majoria d'escoles del nostre país. És així, per molt que vulguin vendre la moto a la resta de l'Estat.

Per tres famílies s'haurà de habilitar una aula única - i nous professors - per poder atendre aquell pobre vailet, que n'és víctima innocent del sectarisme lingüístic i polític dels seus progenitors. Des de l'Estat és vol implantar el bilingüisme -trilingüisme, allà on és té una llengua pròpia diferenciada d'aquella imposició única de la llengua comú- a través de la llengua anglesa.

No tenim - ni disposem - d'un gruix digne de professors, prou ben preparats i qualificats per impartir-hi la classe d'història en la llengua de Shakespeare. Trobo molt be que és vulgui introduir la llengua anglesa com també pot arribar-hi a ser el francès. Sóc previsor. Tot això ho tinc ben garantit en l'escola privada on porto a ma filla. Des de P3 fins els primers cursos de primaria rep classes en anglès, més endavant s'introdueix el francès i com optativa l'alemany.

Saber llengües és una riquesa tant personal com a nivell emocional. Si Espanya fos plurinacional i plurilingüe de debò com el cas de Suïssa, això no succeiria. Quan un Estat vol imposar-hi tansols el coneixement i dret a utilitzar una llengua, aquest Estat no ens cal. Co-oficial vol dir que aquella llengua també és oficial dins del territori on és parla i s'utilitza. El barem és el mateix. L'altra interpretació d'aquest fet argumentat per els estatistes i nacionalistes espanyols, és un atac directe a les llibertats individuals i col.lectives d'una nació.

Publicat a: Política