ANCAPCAT
per en 6 Març 2012
1,826 Vistes

Aquests dos últims anys hem escoltat molt sovint -des de Catalunya- una bonica paraula en boca de tothom. Una paraula que m'identifico plenament com a ciutadà d'aquesta terra d'acollida. Una terra mil.lenaria amb un passat gloriós basada en el lliure mercat en els seus inicis, encara que al llarg del temps va caura en el parany intervencionista, així fins el 1714, on Espanya i a través del seu sistema intervencionista, centralista i especulador ens va llençar a l'ostracisme. A dia d'avui, estem abocats al fracàs més absolut sinó marxem d'una vegada d'aquest Estat Espanyol. Nació. Una paraula plena de força per si mateixa.

També, hem escoltat que tenim el dret a decidir o que volem un Estat propi. M'agrada molt més la primera, perquè és inherent a la humanitat dins dels seus drets universals tindre el dret a autodeterminar-se de l'espai territorial que una nació comparteix amb un Estat. La segona definició, si de debò la ciutadania hi podem participar en el procés i podem deixar-ho reduït fins el mínim necessari com una figura representativa, com és a hores d'ara la icona pàtria del Rei d'Espanya -no té cap poder de decisió en cap estament-, seria perfecte. El món ideal.

Molt millor seria que no existís pas cap mena de figura -d'Estat-, però, encara molts no estan preparats per autogestionar-se de manera individual. Seguim sent com un nen de mamella que té que està vinculat a la seva mare per poder-ne subsistir. Tot arribarà, temps al temps.

Una nació lliure i sobirana. Això, solament serà possible quan no intervingui cap Estat per sobre dels drets individuals dels seus habitants on el laissez-faire sigui l'única corrent a seguir i, així serem tots molt més lliures i la nostre nació, també. Per poder evitar els atacs intervencionistes d'un Estat ens cal tindre present la frase complerta d'en Jean-Claude Marie Vicent de Gournay : Laissez faire, Laissez passer, Le monde va de lui même; "Deixeu fer, Deixeu passar, El món va per si sol".

Publicat a: Política
Sigues el primer a qui li agrada això.
Ness
Una cosa és, ésser o formar una nació i l'altre, un estat. España representa que és "un estat-nació". L'estat sol ésser artificial i una nació és Cultural. Per a més informació "Crítica de la nació pura" de Joan Francesc Mira. Ed. 3i4. Està esgotat, però suposo que en alguna biblioteca el tindran...
13 d'Abril 2012
ANCAPCAT
Bones serra_catalana73! Gràcies, ja el cercaré! 😉
20 d'Abril 2012