ANCAPCAT
per en 5 Març 2012
2,244 Vistes

Aquests últims mesos n'hi han diverses accions engegades dins de l'Estat Espanyol contra les televisions públiques autonòmiques per poder fer-les desaparèixer del nostre entorn. Estic d'acord que n'hi han masses. Crec lògic i ben normal que tots aquells territoris amb llengua pròpia amb la seva historia, costums o tradicions diferenciades tinguin el dret de tindre una cadena televisiva. Però ha de ser pública o privada?

En aquest cas no trobo malament el cost personal que em suposa rebre l'emissió de TV3, Super3 o el 3/24, però si per rebre el 33 o l'Esport 3, perque són d'aquelles coses que és podrien suprimir sense cap mena de dubte. TV3 pot assumir les emissions del 33 sense cap problema. Sóc d'aquells que l'hi agrada l'esport en general, però com a opi pel poble, ja tenim televisions privades plenament dedicades sobre aquesta temàtica.

No trobo cap diferència en escoltar-ne la paraula Gol en espanyol o en català. Pots veure els partits per la televisió, mentre escoltes la radio per uns auriculars en català.

Evidentment, estic en la via de suprimir-ne la major part de cadenes públiques, més si són aquelles que no les veig mai de la vida, principalment les que són propietat de l'Estat. Les cadenes públiques o privades és venen d'igual manera al Govern de torn o partit polític que financi la cadena, no proporcionalment o directament conegut per el gran públic, es clar.

Trobaria correcte aplicar-ne un terme mig a curt plaç que fes que les televisions públiques és financin els seus pressupostos en un 40% amb bens públics i d'un 60% per ens privats. Després, al cap d'uns pocs anys amb aquesta financiació deurien de passar a un màxim d'un 20% amb bens públics i d'un 80% per ens privats. Aquesta seria una solució ràpida i de fàcil transició, mentre no siguem una nació de ple dret a Europa.

Publicat a: Política
Sigues el primer a qui li agrada això.