per en 4 Març 2012
12,826 Vistes

Les civilitzacions fluvials són aquelles que es varen instalar als voltants del rius. Eren: Xina; devora el riu Iangse i Huanse; India; devora el riu Indús; Egipte; devora el riu Nil; i Mesopotamia; que significa entre rius en aquest cas entre els rius Eufrates i Tigris.

Mesopotàmia temporalment és dividia en: Periode sumeri; Imperi accadi; Imperi babilònic; Imperi assiri; Imperi neobabilònic i la conquesta Persa. Territorialment es dividia en: Caldea i Assíria. La societat estava jerarquitzada, és a dir, que hi havia diferents classses socials: La societat privilejada  i la sotmesa.

La privilegiada eren:

·L'aritocràcis ( paraula qu prové de aritoi en grec els millors) Els reis, les seves famílies i els nobles.

·Els sacerdots, encarregats de dur a terme els ritus religiosos

·Els escribes destacats funcionaris que destacaven perque eren els únics que sabien escriure, llegir i comptar.

La civilització sotmesa (la majoria) és dividia en:

·Pagesos: Llogaven les terres als reis, nobles, sacerdots... a canvi d'una part de la seva collita. Les terres estaven als voltans del castell o de la ciutat.

·Artesans: Feien feina en els tallers

·Esclaus: eren tratats com a coses, no tenien ni drets ni normes i no cobraven.

Les dones no tenien drets i pertanyien als homes, si feien feina cobraven la mitat del salari d'un home adult.

Aquesta civilització ens ha aportat grans edificis o temples arquitectònics com els zzigurats; que eren grans torres escalonades que tenien la funció de lloc de culte, santuari, centre d'adivinació...; varen descubrir l'arc i la volta.

Els mesopotàmics tenuien una creença politaista; és a dir que creien amb molts de déus, els quals es representaven a través de l'adivinació i els elements naturals. Els seus déus eren humans, però malgrat que vivien les passions humanes, eren immortals. També van contruïr els portals d'Isthar, que eren una gran muralla amb set portes. Enravoltava Babilònia.

2Q==      images?q=tbn:ANd9GcQzBfP66sTqRGYkW0WLKTx     La principal ciutat mesopotàmica va ser Babilònia  2Q== Z

Publicat a: Relats
Sigues el primer a qui li agrada això.