Daniel OG
per en 21 Febrer 2012
1,121 Vistes

Després de les protestes contra els retalls en educació al País Valencià i dels últims episodis de violència policial i les conseqüents protestes contra aquesta violència als carrers de València, la meua confiança en que encara es podia treure quelcom positiu d'aquesta societat havia augmentat.

Com que no visc a València, he decidit investigar una mica més sobre aquests darrers moviments i estar al corrent. Així doncs he decidit connectar-me a l'emissió en directe de la "Asamblea Facultat Història" (SIC).

I bé, és difícil no estar d'acord. Una mica lights potser.  I jo si estiguera allà recordaria que aquest moviment partia d'una reivindicació contra l'abandonament de l'ensenyament valencià, que sembla que hi ha que no saben de què anava el tema.

Em pregunte el següent sobre la gent que hi escriu al xat:

  • Es critica la violència policial i es titlla de FRANQUISTA. Acàs no és Franquista dir "EN CASTELLANO!!", que es la lengua del imperio? No ho és exigir que algú canvie la seua llengua? Per mi tant és la violència policial i el franquisme policial com la violència verbal i el franquisme verbal d'aquests individus disfressats de progres. Cap distinció.
     
  • En la línia de l'anterior, diria a tota aquesta gent d'EN CASTELLANO, que per mi aquesta exigència és una mostra més de la decadència cultural i intelectual de la societat, i per mi equival a la decadència que suposaran els retalls que són motiu de protesta. Cap distinció.
     
  • També s'ha protestat perquè els policies han impedit la LLIBERTAT D'EXPRESSIÓ i del dret a protesta de la gent. Aquests individus d'EN CASTELLANO el que fan no és sinó un atemptat contra la llibertat d'expressió de l'individu que s'expresa en una llengua diferent a la castellana, alhora que l'intimiden violentament i veten el seu dret de protesta. Cap distinció.

PD:
Reiterar, perquè sempre hi ha gent que no llegeix bé o llegeix parcialment i tergiversa i podria pensar que estic tractant de desprestigiar el moviment, que aquests comentaris són referits a l'audiència ""revolucionària"" del xat, no he escoltat en directe "en castellano" a la transmissió.

Publicat a: Personal