Ingredients:
2 cuixes de pollastre
Sal
Pebre
1 tall de mantega
1 tomàquet de penjar
1ceba
2 cullerades de farina de blat de moro
Llet
2 ous
Farina de galeta per arrebossar sense gluten
Primer de tot encenem el forn a 180 graus. Col·loquem en una plata les dues cuixes de pollastre i el tomàquet partit per la meitat. Ho salpebrem tot, i ho amanim amb un bon raig d'oli. Quan el forn sigui calent, hi col·locarem la plata i courem les cuixes de pollastre. Aproximadament uns 25 minuts (anirem controlant que ens quedin cuites per dins i que la pell ens quedi cruixent). Ho treurem del forn i en una batedora trinxarem el tai i la pell torradeta de les cuixes juntament amb el tomàquet que havíem cuit a la mateixa plata. Ho guardarem en un plat.
Agafarem una paella i hi ratllarem la ceba. Hi afegirem un bon tros de mantega ( per a fer croquetes és millor utilitzar mantega que oli d'oliva, ja que l'oli ens tallaria la pasta) i enrossirem la ceba a foc baix fins que sigui ben cuita i rossa. Després hi afegirem el pollastre trinxat, i hi farem un parell de voltes amb l'espàtula ( es recomana l'ús d'espàtules de silicona enlloc de les tradicionals de fusta, o en tot cas, una de fusta que abans no s'hagi utilitzat per remenar res amb gluten). Després de fer-hi un parell de voltes, hi afegirem llet just fins a cobrir-ho, és important no ficar-n'hi més del compte, ja que llavors la pasta no ens quedaria prou espessa. Just després de tirar-hi la llet, hi afegirem dues cullerades grosses i rases de farina de blat de moro i un polsim de sal, i ho remanarem bé amb l'espàtula. És important que el foc no sigui ni molt alt, ni molt baix. Anirem remanant amb l'espàtula en el mateix sentit, i anirem notant que la pasta es va espesseïnt. No pararem de remenar fins que aconsseguim una pasta espessa i compacta. Ho retirarem del foc i ho deixarem refredar. Per tal que les croquetes quedin del tot bé, és important que un cop freda la pasta, la fiquem a la nevera durant un parell d'hores.
Batrem els dos ous en un plat fons, i en un plat plà hi col·locarem la farina de galeta sense gluten per arrebossar. Després només haurem d'agafar porcions de pasta amb una cullera ( depenent de la mida que vulgem fer n'agafarem més o menys). La banyarem en l'ou batut i l'arrebossarem.
Finalment només les haurem de coure en una paella amb oli d'oliva.