Daniel OG
per en 25 Gener 2012
1,452 Vistes

Qui em conega bé podrà dir que he evolucionat políticament.

Quan tenia 10 anys vaig començar a prendre contacte amb la política i a simpatitzar amb el PSOE, en part per l'ambient familiar també perquè coneixia personalment a un alcalde que em regalava 'merchandising' del PSOE: gorres, bolígrafs, enganxines... i a mi això em feia molta gràcia. Després el meu interés per la política s'apaga fins que quan tenia 16 i anava a l'insti, renaix quan vaig col·locar un cartell de Zapatero dins de la classe, com  si fos un póster qualsevol xD

Quan era ja major d'edat ja era conscient de què el PSOE no era la solució als problemes i els seus dirigents no concordaven amb la meua manera de pensar. Des d'ahi vaig derivar a altres posicions més progressistes com IU, i el federalisme/republicanisme. A mesura que la meua consciència nacional i preocupació pel país augmentaven, vaig simpatitzar més pel Bloc, gràcies a una mestra de l'insti, i, ja després, amb posicions independentistes com ERC.

En les darreres eleccions vaig optar pel realisme local amb una posició que aglutinava la meua manera de veure les coses, Compromís/EV.

Però bé, això no és el tema del post, és només una introducció pel que comunicaré ara.

Si em coneixes sabràs que des de fa un poc més d'un any, estic començant en el món laboral amb un projecte empresarial de marketing i projectes a internet, entre moltes altres coses. Així doncs, ja he prés contacte amb qüestions tan boniques com ara: IVA, IRPF, Quota d'autònom, Seguretat Social, Impost de Societats, ...

Independentment de la postura política que jo adopte en qualsevol moment determinat, tinc clar que no tinc cap ànim de seguir pagant impostos a Espanya.

Per què?

La dimensió geogràfica, dispersió i concepció actual de l'Estat Espanyol fa que tots els impostos, excepte comptades excepcions, vagen a parar a les arques centrals de l'estat, popularment això és conegut com "tot el que pagues va a Madrid", com es demostra amb el tema de les "balances fiscals". No estic d'acord amb això, crec que els impostos s'han de quedar allà on es generen i d'allà on ets, per millorar les teves necessitats ja que ets tu qui genera els impostos, és a dir, si els impostos els genere a Elx i al País Valencià vull que es queden aquí. Si volem beure tots del mateix café, implantem el comunisme, però això està prohibit ja que vivim al capitalisme més furibund.

Sovint voler tenir tu els impostos que generes rep crítiques de les Espanyes dient que ets un insolidari; bé, jo no sóc cap insolidari i de fet tinc família a Espanya, i el que jo vull és que es dinamitze i s'explote el potencial i desenvolupament de totes les regions, que s'aposte per totes però no com ara amb la cultura del subsidi i la compensació.

Els impostos tenen justificació quant a que en teoria serveixen per millorar les condicions socials, infraestructures i serveis públics. Tinc la impressió de que tot el que jo pague va a altres indrets i qüestions que no em pertoquen, i no repercutix en la meva família i la meva societat. A més, actualment s'estan retallant tots els drets socials i serveis públics, però jo seguisc pagant els mateixos -de fet més- impostos.

Camps, Fabra, Costa, Urdangarín, ... Aquest Estat Espanyol està enfonsat i podrit de corrupció. Seguir pagant els nostres impostos a Espanya perpetuarà aquesta situació.

Si hem de viure així, amb un nivell d'atenció per part de l'estat que s'empobrix dia a dia, apostem per anar-nos d'aquest estat i constituir les nostres empreses a altres llocs més favorables - que no paraisos fiscals? Jo he pogut saber fàcilment que establir una societat en Regne Unit, Irlanda o Luxemburg no et costa més de 300 €. Bé, pagar impostos fora estant aquí tampoc és molt ètic, encara que possible, ja que això tampoc no millorarà la situació d'aquí.

Altra opció és anar-se'n a treballar fora d'Espanya, a mi ja m'han oferit aquesta possibilitat i potser l'accepte quan me l'oferisquen. A l'Imperi Espanyol no es posava el sol mai i ara tothom se'n vol anar, que trist!

Doncs bé, què crec que té més sentit avui dia? Ser independentista, al menys en el tema econòmic.

A què esperem a tenir Agències Tributàries pròpies?

Deixem de pagar l'IVA i l'IRPF? Fem declaracions falses? Quines multes em poden caure? Perquè mig PP pot robar tot el que vulga, però si jo deixe d'ingressar 1€  a la AEAT què em pot passar?

L'Estat Espanyol no té cap futur. Sortim o ens ensorrarà a tots. No donem més diners a aquest Sistema! Ni un cèntim més!

 

P.D.: Com no sóc expert en economia i tampoc dispose de molt temps, no he pogut il·lustrar els meus arguments amb dades. Moltes gràcies per la lectura.

Publicat a: Personal
Pere
Tens tota la raó, vénen ganes d'engegar-ho tot a rodar. Els valents de Siurana ho estan intentant, però s'ha de tenir molt de valor!
25 Gener 2012