Pere
per en 8 Desembre 2011
1,057 Vistes

 

Va haver-hi un temps en què es va inventar una cosa anomenada vídeo, i en el transport públic de mitja o llarga distància (tren, autobús, avió, d'ara endavant diré només el tren per simplificar) van tenir la idea brillant de posar una pantalla i encolomar al públic una pel·lícula per fer el viatge més entretingut. Normalment, amb excepcions, acostumaven a ser pel·lícules força dolentes, una tradició que segueix ben viva.

Tenien un inconvenient: tant si volies com si no, et tocava suportar el film de torn, perquè el so era per a tot el públic, fins que ho van solucionar amb el següent pas en aquesta mena de ginys: posar un receptor de so a cada seient amb connexió d'auriculars individual. D'aquesta manera, qui volia seguir la programació de la pantalla o feia i qui no, no.

Darrerament l'oferta s'ha democratitzat encara més. Amb els ordinadors portàtils i altres andròmines dels temps que corren, n'hi ha que es porten les seves pròpies pel·lícules, igual que amb els llibres. I també existeixen, en alguns indrets, pantalles individuals a cada seient amb un catàleg de continguts disponible per a que cada passatger seleccioni el que vol veure.

Avui m'he trobat amb una versió més. La de la parella que es posa a mirar quelcom amb un sol ordinador (o l'aparell que fos) i, com que s'ho miren junts, enlloc de fer servir auriculars el que fan és deixar l'altaveu posat. Per tant, tornem al començament, has d'escoltar la pel·lícula tant si vols com si no vols, amb l'inconvenient que ara no veus la pantalla.

He dubtat d'encarar-m'hi (amb intenció pacífica), però com que el vagó anava mig buit me n'he anat directament a l'altra punta, a fer la meva. Ha estat un viatge la mar de tranquil.

Publicat a: Personal
Ness
On has anat?
9 Desembre 2011
Pere
A Girona.
9 Desembre 2011
Marina
A mi mirar la peli que posen al tren m'agrada, perquè m'entra la son de seguida xd pd: girona m'enamora!
10 Desembre 2011
Pere
És ben bonic, Girona, a mi també m'agrada molt.
12 Desembre 2011