Pere
per en 21 Novembre 2011
681 Vistes

Ahir vaig tenir l'ocasió de fer un tomb per una diada castellera a la plaça de la Vila de Gràcia. Poc afortunada, la veritat, en l'estona que vaig estar per allà: quatre castells, tres llenyes. Mala sort, sí, i en principi res més a dir, són coses que poden passar. Però no. En el cas del quatre de nou dels Castellers de Barcelona, crec que la llenya es podria haver evitat.

No hi entenc gairebé gens, de castells. Parlo només d'allò que, subjectivament, vaig veure a la plaça. Quan va arribar el seu torn d'atacar, van començar a muntar l'estructura del que primerament vaig pensar que seria un quatre de vuit. Des d'on era jo, em feia una sensació molt clara de que l'estructura era inestable, impossible de portar cap amunt com cal. Em semblava clar que només hi havia una alternativa, desmuntar-ho tot i tornar a començar de zero. Però, quan jo ja esperava una marxa enrere inevitable, les gralles van començar a sonar. Tot seguit, comptant la gent preparada per tirar cap amunt, vaig comprovar que no era un quatre de vuit sinó un quatre de nou, i tal i com anava pujant se'm feia del tot impossible que pogués arribar enlloc. Malauradament, la meva previsió es va acomplir, i el castell va fer llenya força abans de completar la càrrega. La veritat, em vaig emprenyar, el risc de caure és inherent al castells, pujar cap amunt sense un mínim de garanties em sembla una irresponsabilitat. Vull pensar que des d'un altre angle les coses es veien diferents de com les veia jo, perquè si no és així no puc entendre: crec que els castells s'han d'atacar només si es veu una possibilitat raonable de completar-los.

Com a curiositat, a la plaça hi vaig veure un home que, a banda de gaudir de la jornada castellera, també tenia voluntat d'orientar al turista ocasional:

Publicat a: Personal
Sigues el primer a qui li agrada això.
nana_90
ieeep!! aquesta samarreta és una iniciativa que vam prendre des de la colla xiquets de reus, per orientar al públic estranger! Ja que estar fent castells o veure'ls i sentir com la gent aplaudeix abans d'hora és una mica rabiós ^^ m'agrada saber que se'n van trobant!
22 Novembre 2011
Pere
Ah, caram, això vol dir que ets castellera. A veure si us veig actuar algun dia. Moltes gràcies per la informació de la samarreta, una bona iniciativa.
22 Novembre 2011
Pere
Del tot segur no crec que ho sigui mai, i sí, suposo que en tenien moltes ganes. La llàstima és que si el cap de colla hagués tingut una mica més de sang freda, només que l'haguessin desmuntat per tornar a armar la base, estic segur que ho podrien haver fet molt millor. Al cap i a la fi, ningú no po... Veure més
24 Novembre 2011