Tomeu Fuster Capllonch
per en 19 Novembre 2011
4,006 Vistes

El passat dia 10 de novembre tingué una  reunió amb el director general d'Innovació i Desenvolupament tècnic i director tècnic per estudiar quines opcions  hi ha per solucionar l'emissió  dels canals autonòmics a la Cala Sant Vicenç, el problema principal com ja sabem és orogràfic. Actualment, el servei de televisió arriba al repetidor local a través de satèl·lit, ja que el senyal procedent del Puig de Sant Martí no hi arriba amb bones condicions. L'establiment d'una xarxa de distribució terrestre és necessària per poder veure els autonòmics, ja que m`han informat que  aquests canals no s'emeten per satèl·lit. Des de la direcció general d'Innovació i desenvolupament tècnic ens comuniquen que hi ha dues opcions per superar aquest obstacle: torres altes o trobar un punt intermedi amb visió cap als dos punts. Aquest dilluns vindrà un tècnic i insitu  es podrà estudiar millor les possibles solucions. 

 

Si tècnicament és possible,  ens trobarem amb dos inconvenients un,  de cost, que aproximadament em digueren que la inversió d'una nova torre  oscil·la entre 80.000 € o 120.000€ depenent si al lloc d'ubicació hi ha electricitat o no, i l'altre de tramitació, estam parlat de dos anys. L'antic consistori no se quines gestions va fer al respecte, lo que si em comentaren és que a la passada legislatura aquesta actuació estava finançada, la comunitat autònoma posava la torre i l'ajuntament el solar. Ara com és de suposar no hi ha partida pressupostaria, per tant ens quedam sense finançament.

 

També gràcies a un company, estam estudiant altres possibilitats que siguin efectives i més econòmiques, la seva reflexió va ésser la següent, que el nucli de la Cala Sant Vicenç sempre va amb lo darrer tren, i ara estam lluitant per uns canals que la majoria de municipis fa estona que els veuen, dons anem més enfora i intentem anar una passa per davant, apostem per la televisió a la carta.

 

 

Adjunt una simulació enviada pel tècnic,  de la cobertura del Puig de Sant Martí, on se veu que el senyal no arriba a Cala Sant Vicenç per culpa d'obstacles orogràfics.
 
 

 

 

 

 

Vos tindré informats de les diferents opcions o dificultats que es presentin.


 

Publicat a: Política
Sigues el primer a qui li agrada això.