Marcel
per en 29 D'octubre 2011
1,326 Vistes

Les gestes dels almogàvers des de sempre han generat una gran fascinació en molts catalans i catalanes.  Tot i això ultimament sembla augmentar l'interès de molts de nosaltres per aquests personatges. Molts ens preguntem ¿Com pot ser que un poble avui dia tan pacífic, submís i cobard com el Català tinguès membres com els almogàvers capaços de tals barbaritats, tanta feresa i que fos capaç de tals victòries espectaculars?

Potser perquè representen un insòlit capítol de la nostra història o potser perquè en part els vàrem enviar lluny mar enllà com foragitant una part de nosaltres mateixos, la més brutal i combativa del nostra ser, encara avui en dia 800 anys després de les seves épiques gestes desperten admiració, i un reflex d'aquesta en són les nombroses cançons dedicades a aquests combatents i aventurers llegendaris.

Algunes cançons modernes sobre els Almogàvers són:



Desperta Ferro , del grup de nom  homònim. Desperta ferro és un grup de música Oi i Rock

http://www.goear.com/listen/1def842/desperta-ferro-desperta-ferro

Desperta Ferro , del grup Heavy-gòtic Narsilion

http://www.goear.com/listen/566e123/desperta-ferro-narsilion

venjança catalana , del grup de música Ska Deskarats

http://www.goear.com/listen/a8d4f3e/venjanca-catalana-deskarats

 

http://www.youtube.com/watch?v=lBUFByGX0w4

 

 

Publicat a: Religió
Sigues el primer a qui li agrada això.
Algú
"Despertaferro" és un dels molt noms que per les meves contrades era conegut el compte de Besalú al segle xVII. Conta la llegenda que el compte era dotat de força tal que era capaç de trencar les cadenes de ferro amb una simple mirada. Qui sap si el seu esperit ha aterrisat en aquests grups per serv... Veure més
5 Febrer 2012