Diego
per en 16 Setembre 2011
1,755 Vistes

Kiribati és un estat sobirà emplaçat al bell mig de l'Oceà Pacífic i format per un grapat d'atolons (o illes coralines). Actualment compta amb una població de unes 110.000 persones, que segons les previsions abans de 50 anys hauran deixar el seu país. Aquest estat de Oceania serà engolit per les aigües del Pacífic, arran de l'escalfament global provocat per l'emissió a l'atmósfera de CO2 provinent dels combustibles fòssils. 

El seu president, Anote Tong ja ha fet una gira per diversos països cercant ajuda per no veure condemnar-se al seu país, o com a mínim buscar una solució de consolació (entre les que destaca la construcció de dics de contenció i fins i tot d'una gran plataforma artificial per albergar els seus habitants). De moment, però, l'únic estat que s'ha compromès a oferir-les ajuda ha estat Nova Zelanda.

Més arxipèlags estan seriament amenaçats, com Tuvalu, les Illes Marshall o les que composen els Estats Federats de Micronèsia. Esperem i desitgem que cap d'ells no acabi desapareixent.

Fonts: Wikipedia i La Rosa de los Vientos.

Publicat a: Viatges