clockwork
per en 16 Agost 2011
2,156 Vistes

Bones a tothom. Sóc el clockwork i espero tractar en aquest blog temes relacionats amb la nutrició, el fitness, les arts marcials, etc. Primer de tot dir que sóc un jove que porta molts anys entrenant a un gimnàs, que ha passat per molts diferents tipus de pes, musculatures i forma física. Tot el que diré en aquest Blog és el que he pogut aprendre a base d'entrenar i del que m'han ensenyat els professionals del gimnàs. 

No m'enrotllo més, el primer tema que vull tractar és el del títol: Suar serveix per aprimar? Hi ha moltes històries fantàstiques que diuen que si sues t'aprimes. Mentida. Llavors no cal suar per aprimar-se? Si, és absolutament essencial. Quan comencem a entrenar, el cos augmenta la seva temperatura a causa d'un augment de les pulsacions, de la respiració i del metabolisme (s'accelera). Sovint veureu en gimnasos, atletes que estan treballant molt abrigats, inclús amb caputxes o teixits que no transpiren. Això ho fan perquè en èpoques com l'hivern, el procés d'augment de temperatura sigui molt més ràpid, per tant, si que és útil abrigar-se en èpoques o en locals on es fa difícil suar. No ho recomano en èpoques com l'estiu, jo ho faig però se quan he de treure'm roba de sobre, ja que sinó podeu arribar a marejar-vos de la calor. 

A partir d'aquest augment de temperatura del cos, comença la suor. Suar va molt i molt be per netejar els porus i les impureses que es puguin generar en la pell i, òbviament, elimina els líquids del nostre cos. Per tant, si que quan suem, perdem pes, en concret perdem líquids. Però pensareu... quan bevem ho recuperarem oi? Llavors no bec? ERROR! El metabolisme estarà molt més actiu si va rebent més líquid ja que farà que el cos segueixi suant, a part de donar-nos més força per a seguir amb l'entrenament. Es tracta que el metabolisme es mantingui sempre actiu, per llavors, quan haguem fet uns 20-30 minuts d'entrenament cardiovascular, el cos comenci a cremar les grasses, i quan realment perdrem pes. 

Per tant, cal beure durant el dia uns 2 litres d'aigua i també cal fer-ho durant l'entrenament. L'aigua és una poderosa aliada per a totes les persones que vulguem perdre pes o guanyar musculatura. Recordeu: 2 litres d'aigua cada dia, beure durant l'entrenament, suar molt per netejar la pell i mantenir el metabolisme actiu i 20-30 minuts d'exercici cardiovascular diari. 

Espero que us hagi agradat l'article, repeteixo que només sóc un fanàtic i que no sóc cap professional. Acceptaré qualsevol correcció o crítica. 

Clock. 

Publicat a: Esports
Sigues el primer a qui li agrada això.
Algú
Ei, està molt bé que t'animis a fer un blog.. jo et plantejo una pregunta Què cal fer per guanyar pes? i una altre, augmentar la massa muscular, no fa augmentar també el pes corporal? Et seguiré amb atenció. Ànims.
17 Agost 2011
clockwork
Potser és del que menys se, però per guanyar "bon" pes necessites menjar aliments sobretot rics en proteïnes (vedella, arròs, pa, llegums, tonyina i un llarg etc.). Si que tens el permis també de menjar aliments més calòrics, però si n'abuses ja saps que pot passar. A més a més pots mirar de reduir ... Veure més
17 Agost 2011
Ness
Hola! Jo sóc de beure poca aigua. Ara n'haig de beure per eliminar un medicament i sobretot per anar de ventre. I et puc assegurar que els 2 litres me'ls bec en un dia i per FORÇA! Teòricament, aquest medicament aprima. Des que el vaig començar ara fa més d'un any, certament he perdut 6 kg. Abans de... Veure més
17 Agost 2011
clockwork
Gràcies serra_catalana73! Així doncs deus pesar ara uns 45kg oi? No se quina alçada deus fer però per recuperar el pes original et recomano el mateix que li he comentat a l'Algú. No tinc gaire experiència en augments de pes, com que veig que interessa, doncs ben aviat publicaré un article ben estudi... Veure més
17 Agost 2011