per en 10 Juny 2011
931 Vistes
Amb el decret de nova planta, felip V obligava els catalans a desnacionalitzar-se.  Els nostres avantpassats es veien abocats a parlar en llengua estranya i a servir humiliats, els soldats que els havien robat els fills, els pares i la Pàtria.

 
Però aquell decret no va vèncer l'esperit del nostre poble.  Els catalans van continuar sent catalans i van llegar als seus descendents la llengua de Catalunya, les seves tradicions i els seus llinatges.  El decret de nova planta fou un fracàs per castella.  Provà, que com més ens reprimien, més catalans érem, que com més ens mataven i humiliaven, amb més força ens aixecàvem per defensar la nostra terra.

 
Uns segles més tard, la tàctica militar varià.  Ja no penjaven els nostres caps dins d’una gàbia, l’amenaça era molt més subtil.   Centenars, milers, milions de forasters venien a exterminar-nos amb dues armes molt més precises que els fusells o les espases.  En tenien prou amb la seva llengua i els seus cognoms, per aconseguir, el què cap decret de nova planta havia pogut imposar: la fi de la Catalunya catalana.

 
Castella ens deixava viure, però havíem de pagar un preu.  Barrejar-nos amb ells, diluïr la nostra sang dins la seva, parlar  amb el seu accent i dur els seus cognoms; avergonyint els nostres.

 
Què fou el decret de nova planta al costat d’aquest desplegament invasor incalculable en nombre i en esforç?  La nostra sang ja no es vessa, ara simplement es barreja .  Els nostres cognoms ja no s’esculpeixen a les làpides, ara, simplement, s’esborren generació rere generació, com si els nostres cossos ja no tinguéssin res de Catalunya, llevat de la seva pols incrustada a les espardenyes.

 
Catalans que heu heretat de castella un cognom sense voler-ho: torneu-li el cognom! elimineu-lo!.  Sou catalans perquè dins vostra hi ha la sang de Catalunya, no permeteu doncs que la sang que castella us ha injectat  venci.   Si amb el decret de nova planta ens aixecàrem valerosos, perquè no ara? Que ens impedeix llençar els cognoms que castella ha volgut imposar-nos? què ens impedeix ser catalans i prou? Només manca eliminar de nosaltres tot allò que hem après o heretat de l’enemic.  No és fàcil ni difícil.  És només qüestió de compromís, convicció, fermesa i voluntat.

 
Si som capaços de ser només catalans, castella haurà tornat a fracassar.
Publicat a: Política
Sigues el primer a qui li agrada això.