Pere
per en 5 Març 2011
1,289 Vistes

És el tercer llibre que llegeixo d'en Jaume Cabré i, definitivament, em temo que com a lector n'estic enamorat. És a dir, que en llegiré més. En aquest llibre, ens regala catorze petits contes en aparença independents, però que poc a poc es van lligant els uns amb els altres d'una manera inextricable, amb personatges que es repeteixen, que viuen situacions properes o que d'una manera tangencial entren en contacte d'un relat a l'altre, o que llegeixen un mateix llibre, o que estan units per una música. El viatge d'hivern, el musical de Shubert o el literari de diversos autors, apareix com un element destacat.

Cadascun d'aquests relats és una petita perla i es pot llegir de manera completament independent. Ara bé, jo recomano llegir-los sense gaire repòs entre ells, per tenir-los frescos en la memòria i poder gaudir en tota la seva dimensió de les connexions subtils que tenen.

Publicat a: Personal
Sigues el primer a qui li agrada això.
Ness
No és cap musical com els que podem entendre avui dia, és un cicle de poemes seguits, concretament de 24. Winterreise. Preciós!
5 Març 2011
Pere
Em referia a un "viatge musical". Winterreise. Així és com es diu també l'últim relat del recull, i un dels escenaris és la tomba de Shubert.
7 Març 2011