darkkor
per en 1 Febrer 2011
2,168 Vistes

Quan un pensa en un volcà s'imagina cendra, fum, lava. Però el que no s'acostuma a associar amb les erupcions són els llamps. 

És un d'aquells misteris que encara no s'han desvetllat, però alla estan. Tot un espectacle de la naturalesa. Tempestes elèctriques que surten dels núvols de cendra, llamps que es recargolen sobre els cràters volcanic en erupció i acaben espetegan al cel o a la terra.

Difícils de preveure, i encara més de mesurar, les erupcions volcàniques no faciliten l'estudi d'aquest fenomen. Això si, alguns temeraris s'atreveixen a acostar-si i fotografiar aquest prodigi natural. Aquí us en deixo una mostra.

Salut!!

 

Volcà japonesvolcà japones 2

volcà islandèsvolcà islandès 2

links: http://news.nationalgeographic.com/news/2011/01/pictures/110128-james-bond-volcano-eruption-lightning-japan-science-kirishima/

http://news.nationalgeographic.com/news/2010/04/photogalleries/100419-iceland-volcano-lightning-ash-pictures/

Publicat a: Tecnologia
Roser
Wooooooooooooou, la primera fotografia es impresionant! 1f62e.png
1 Febrer 2011
Ness
MAGNÍFIQUES!!!!!!
2 Febrer 2011
josep estruel
Hola Darkkor. Molt bon article, i les fotos precioses. Els gasos i vapors que llança el volcà fan que l'aire pugui conduir electricitat produïda en els núvols, originant una gran quantitat de llamps i llampecs. És una de les moltes coses que m'agradaria saber molt més. Et deixo aquesta pàgina per si... Veure més
10 d'Abril 2011